Čia sēklas.
Čia sēklas.
Foto – Shutterstock

Citi čia sēklu ieguvumi veselībai 5

Čia sēklas veicina gremošanu. 28 grami čia sēklu satur aptuveni 9,8 gramus šķiedrvielu, kas veicina labāku zarnu darbību un veido labvēlīgu vidi zarnu mikroflorai.

Čia sēklas ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas samazina iekaisuma procesus organismā un palīdz pazemināt holesterīna līmeni. Īpaši svarīgi ir samazināt “sliktā” jeb zema blīvuma lipoproteīnu (ZBL) holesterīna līmeni, kas samazina sirdslēkmes un insulta risku.

Čia sēklas stabilizē cukura līmeni asinīs. Tās var palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs, jo tās palēnina ogļhidrātu pārvēršanos cukurā. Šķiedrvielas arī uzlabo insulīna jutību un palīdz samazināt cukura līmeņa svārstības.

Tāpat čia sēklas stiprina kaulus, jo satur kalciju, magniju un fosforu – būtiskas minerālvielas kaulu veselībai. Regulāra lietošana var palīdzēt novērst osteoporozes attīstību.

Šīs sēklas uzlabo arī ādas stāvokli. Tās satur omega-3 taukskābes un antioksidantus, kas palīdz samazināt iekaisumus un oksidatīvo stresu organismā. Tās arī veicina ādas mitrināšanu un stiprina ādas aizsargbarjeru.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.