Dzērieni, kas atvēsina 0
Dzērieni ar ledu un saldējums karstā laikā ir bīstams kaklam. Ir vairākas alternatīvas – dzērieni un produkti, kas atvēsina, nekaitējot veselībai.
• Karstam laikam ideāli piemērots ir minerālūdens. Tajā ir sāļi, ko organisms zaudē svīstot. Ūdenim var pievienot jebkuru citrusaugļu sulu.
• Zaļajai tējai pievieno piparmētru vai citronmelisu. Par skādi nenāk citrona šķēlīte. Dzer maziem malciņiem.
• Kvass ir vērtīgs, ja tas ir dabīgi raudzēts. Vislabāk, ja tas ir mājās gatavots.
• Skābpiena produkti lieliski veldzē slāpes un ir ļoti vērtīgi gremošanas sistēmai.
• Ūdeni saturošie gurķi, arbūzi, tomāti, lapu salāti, kāposti ēdami vieni paši vai salātos.
• Ne velti aukstās zupas – biešu zupa, okroška, gaspačo – ir iecienītas vasarā! Tām ir atsvaidzinošs efekts, turklāt lieliski mazina izsalkumu.
• Garšvielas – ingvers, sarkanie un melnie pipari – atdzesē organismu, to sviedrējot. Aizrauties gan nav vēlams, lai neiedzīvotos gastrītā!
• Karstam laikam nav piemēroti saldumi, sāls, gaļa, rieksti un žāvēti augļi.