Foto: Aija Geida

Dzelteno zirnīšu putra ar ziedkāpostu un desiņām 0

Sastāvdaļas
• 400 g kaltētu šķelto zirņu
• 200 g ziedkāposta
• 3–4 ēdamkarotes gī sviesta vai olīveļļas
• 200 g kvalitatīvas desas vai žāvētas gaļas
• ⅓ tējkarotes malta ingvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 31
“LR4 vadība ir pelnījusi, ka tā tiek atlaista.” Latvija svin “Oskaru”, bet Latvijas Radio 4 informācija krievu valodā šokē sabiedrību 21
Košlājamās gumijas incidents, “Slava Ukrainai”, greizi sapogātā žakete – spilgtākie “Oskara” mirkļi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Dzeltenos zirņus nakti mērcē, noskalo, uzlej 800 ml auksta ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz tie vidēji mīksti un nav izšķīduši. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu un sāli, vāra, kamēr gatavs (ziedkāposts dod putrai sulīgumu un svaigu garšas akcentu, tā ir maigāka). Pannā uzkarsē olīveļļu vai kausēto gī sviestu, 30 sekundēs apcep garš­vielas, pievieno smalki sagrieztu desu vai žāvētu gaļu, apcep un uzlej putrai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.