Foto – Marta Purmale

Dzelteno tomātu salāti ar ceptu sieru un kūpinātu sviesta zivi 0

PAGATAVOŠANA.

Sakarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas. Jāņu sieru sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs un ātri apcep – aptuveni 30 sekundes katru pusi. Sviesta zivi sagriež garenos gabaliņos. Pagatavo salātu mērci – visas sastāvdaļas sajauc, visērtāk to darīt burciņā.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Tomātus sagriež daivās un liek bļodā, pievieno rupji kapātus meža ķiplokus un visu pārlaista ar sagatavoto salātu mērci. Virsū kārto apceptās siera šķēlītes un zivs gabaliņus. Var dekorēt ar sezonas zaļumiem vai dīgstiem.

Pavāra piebilde

Salātu mērces sastāvdaļas var ieliet burciņā vai pudelē, lai ērti sakratīt un viss labi sajauktos. Pielej mērci, cik nepieciešams šim ēdienam, bet burciņu ar pāri palikušo ieliek ledusskapī un uzglabā nākamajai reizei. Meža ķiploku vietā var ņemt arī citus zaļumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenos tomātus var likt dažādus – arī mazos ķiršu vai garenos plūmju tomātiņus, tas ēdienu padara krāšņāku. Dažādība ir forša!

36,6 °C konsultants KRIŠJĀNIS PUTNIŅŠ, folkkluba ALA Pagrabs īpašnieks un šefpavārs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.