Foto – Marta Purmale

Dzelteno tomātu salāti ar ceptu sieru un kūpinātu sviesta zivi 0

PAGATAVOŠANA.

Sakarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas. Jāņu sieru sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs un ātri apcep – aptuveni 30 sekundes katru pusi. Sviesta zivi sagriež garenos gabaliņos. Pagatavo salātu mērci – visas sastāvdaļas sajauc, visērtāk to darīt burciņā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Tomātus sagriež daivās un liek bļodā, pievieno rupji kapātus meža ķiplokus un visu pārlaista ar sagatavoto salātu mērci. Virsū kārto apceptās siera šķēlītes un zivs gabaliņus. Var dekorēt ar sezonas zaļumiem vai dīgstiem.

Pavāra piebilde

Salātu mērces sastāvdaļas var ieliet burciņā vai pudelē, lai ērti sakratīt un viss labi sajauktos. Pielej mērci, cik nepieciešams šim ēdienam, bet burciņu ar pāri palikušo ieliek ledusskapī un uzglabā nākamajai reizei. Meža ķiploku vietā var ņemt arī citus zaļumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenos tomātus var likt dažādus – arī mazos ķiršu vai garenos plūmju tomātiņus, tas ēdienu padara krāšņāku. Dažādība ir forša!

36,6 °C konsultants KRIŠJĀNIS PUTNIŅŠ, folkkluba ALA Pagrabs īpašnieks un šefpavārs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.