LETA

Dzeltenie tupeņi vērtīgāki 1

Kāpēc dzeltenos kartupeļus uzskata par vislabākajiem? GINTA PRIEKULES NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu selekcionāre, lauksaimniecības doktore Ilze Skrabule akcentē, ka dzeltenie kartupeļi, tāpat kā jebkuri citi krāsainie tupeņi, tik tiešām ir vērtīgāki par baltajiem, jo satur bioloģiski aktīvas vielas (krāsvielas) – karotinoīdus un antocianīnus. Šīs bioloģiski aktīvās vielas cilvēka organismā darbojas kā antioksidanti un vitamīni, aizkavējot šūnu novecošanu. Turklāt kartupeļi pilnīgi nemaz nesatur holesterīnu, kas nogulsnējas uz asinsvadu sieniņām. Tādējādi, ēdot krāsainus kartupeļus, iespējams ilgāk saglabāt jaunību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.