Džeimija Olivera melleņu mafini. Bezglutēna garduma recepte 0
Rūpējoties par miljoniem cilvēku, kas cieš no dažādām pārtikas alerģijām, pasaulē slavenākais šefpavārs Džeimijs Olivers ir radījis jaunu recepšu krājumu, kurā vari uzzināt, kā pagatavot izcili gardas maltītes bez glutēna un piena laktozes.
Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, alerģijas pret dažādiem pārtikas produktiem ir 200 līdz 250 miljoniem planētas iedzīvotāju, un visizplatītākā gan Latvijā, gan citviet pasaulē ir piena laktozes un glutēna nepanesamība.
Lai uzlabotu alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti, Džeimijs izstrādājis īpaši viņiem piemērotus ēdienus. Ielūkojies Džeimija mājas lapā un izmēģini, piemēram, bezglutēna maizes, pīrāgu, lazanjas un daudzas citas receptes. Bet svētku galdā lieliski iederēsies bezglutēna melleņu mafini jeb kēksiņi.
To pagatavošanai tev vajadzēs:
* 4 olas
* 1/4 tasītes organiskās palmu eļļas
* 1/4 tasītes kokosriekstu cukura
* 1 ēdamkaroti vaniļas ekstrakta
* 1/4 tasītes kokosriekstu miltu
* 1/8 tējkarotes sāls
* 1/8 tējkarotes cepamās sodas
* pusglāzi saldētu melleņu
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Virtuves kombainā sajauc olas, eļļu, kokosriekstu cukuru un vaniļas ekstraktu. Pievieno kokosriekstu miltus, sāli un sodu, tad iemaisi mellenes. 1 ēdamkaroti sagatavotās masas liec katrā mafinu formiņā. Cep 12-14 minūtes vai līdz brīdim, kad mafini kļūst zeltaini brūni. Ar visu recepšu klāstu vari iepazīties šeit: http://www.jamieoliver.com/recipes/category/special-diet/gluten-free
Bet, ja vēlies skatīt Džeimiju vaigā un uzzināt, kā īsā laikā sarūpēt gardu un veselīgu maltīti, darba dienās plkst. 17.15 kanālā “FOX Life” skaties raidījumu “15 minūtes virtuvē kopā ar Džeimiju un pēc tam – “30 minūtes virtuvē kopā ar Džeimiju Oliveru”!
Džeimijs Olivers ir daudzu kulinārijas bestselleru autors, TV šovu zvaigzne un cīnītājs par pareizu uzturu. Viņa raidījumus translē vairāk nekā četrdesmit pasaules valstīs, arī Latvijā.