Džeimija Olivera īpašais triks, kā izcept perfekti kraukšķīgus kartupelīšus 0
Mmm, kuram gan negaršo kraukšķīgi zeltaini ceptie kartupeļi…Ar tiem ir grūti aizšaut garām, un bauda garantēta teju jebkurām garšas kārpiņām. Taču izcept gardus kartupelīšus nav nemaz tik vienkāršs uzdevums, jo sevišķi, ja nevēlas, lai tie sanāk sausi, bāli vai nepeldas eļļā.
Ideālā variantā tiem jābūt zeltainiem, ar kraukšķīgu garoziņu ārpusē un mīkstiem iekšpusē. Slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers dalījies ar kādu īpašu padomu izcilu cepto kartupelīšu pagatavošanai. Vislabāk esot cept kartupeļus tieši cepeškrāsnī, nevis uz plīts pannā. Lūk, Džeimija Olivera recepte.
Sastāvdaļas(4 personām)
1 kg kartupeļu
pipari un sāls
rozmarīns
ķiploki
olīveļļa
sviests
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180-190 ° C temperatūrai.
Kartupeļus sagriež vienāda lieluma 7-8 cm gabaliņos.
Noskalo tos, lai atbrīvotos no liekās cietes. Pēc tam liek pannā ar aukstu ūdeni, kam nedaudz pievienots sāls.
Kartupeļi pilnībā jāpārklāj ar ūdeni.
Liek pannu uz plīts, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pavāra kartupeļus 6-7 minūtes.
Pēc tam nokāš caurdurī un atstāj 3 minūtes nožūt.
Nedaudz sakrata caurduri, lai kartupeļi no ārpuses mazliet apbružātos. Tas nodrošinās, ka tie apcepsies super kraukšķīgi.
Vienā kārtā izklāj kartupeļus uz cepešpannas, kas iesmērēta ar olīveļļu un apbārstīta ar pāris sviesta piciņām.
Apkaisa ar sāli un pipariem.
Nedaudz apmaisa kartupeļus, lai tie vienmērīgi pārklājas ar sviestu vai eļļu
Liek uzkarsētājā krāsnī un cep 50-60 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini brūni.
Tagad seko īpašais Džeimija triks. Izceļ pannu no krāsns, un ar kādu taisnu virsmu viegli piespiež ceptos kartupeļus, lai tie nedaudz saplacinātos. Jo lielāka kartupeļu virsma nonāks saskarē ar pannu, jo kraukšķīgāki tie kļūs.
Rozmarīnu samaisa ar ķiplokiem un olīveļļu, pārsmērē ar garšvielu maisījumu kartupeļus un liek atpakaļ cepeškrāsnī.
Cep vēl 25-30 minūtes, līdz tie ir ideāli: kraukšķīgi un zeltaini brūni!
Labu apetīti!