Vasaras salāti Leldes gaumē 9
Salātiem
* kārbiņa konservētu turku zirņu
* 2 krūzes gabaliņos sagrieztu persiku
* krūze sagrieztu zemeņu
* krūze melleņu
* krūze diedzētu kviešu graudu
* 4–5 krūzes kale vai kādu lapu salātu
* puskrūze izmērcētu un sadrupinātu mandeļu
* sāls, pipari, kanēlis pēc garšas
Mērcei
* 1/4 krūzes ābolu etiķa
* 1,5 tējkarotes kļavu sīrupa
* tējkarote olīveļļas
* tējkarote Dižonas sinepju
* krietna šķipsna kanēļa
* krietna šķipsna jūras sāls
Lapu salātus sagriež. Ja izmanto kale lapas un tās šķiet par cietu, var viegli apcept nelielā daudzumā olīveļļas. Sakapā mandeles (pirms tam var pamērcēt ūdenī, lai kļūst mīkstākas), sagriež zemenes un persikus. Ja izmanto krūmmellenes, arī tās pārgriež. Visas sastāvdaļas liek bļodā un pievieno turku zirņus, diedzētus kviešu graudus.
Pagatavo mērci: sajauc etiķi ar sinepēm, pievieno eļļu, sīrupu, kanēli un sāli.Salātiem uzlej mērci un tos pārcilā, lai labi sajauktos.Sastāvdaļas var mainīt, aizstāt ar citām ogām vai augļiem, sev tīkamām piedevām.
Leldes brokastis