Foto-Baiba Buceniece

Dižonas karbonāde ar salātiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem 0

Sastāvdaļas: cūkgaļas karbonāde ar ribu, kartupeļi, augu eļļa, Dižonas (vai angļu) sinepes, garšvielas, ķiploki. Salātiem: salātu lapas, redīsi, tomāti, gurķi. Mērcei: skābs krējums, dilles, sīpolloki, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Sāksies “baltā svītra”: 4 zodiaka zīmes šopavasar iegūs retu iespēju mainīt savu likteni
Pārmaiņas Ukrainas armijā – Zelenskis iecēlis jaunu bruņoto spēku vadītāju
Tiem ir tāda pati iedarbība kā svara zaudēšanas līdzekļiem: 9 pārtikas produkti, kas mazina kāri pēc ēdiena
Lasīt citas ziņas

Karbonādi sagriež šķēlēs, notīra kauliņu. Pārkaisa ar sāli, pipariem, apziež ar Dižonas (vai angļu) sinepēm. No abām pusēm apcep uz grila vai grila pannā, pēc tam liek uz 15 minūtēm 180 grādos cepeškrāsnī. Nomizotus kartupeļus sagriež daiviņās, izvāra. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un kopā ar karbonādi cepeškrāsnī apcep brūnus. Salātiem sagriež salātu lapas, redīsus, tomātus, gurķus. Mērci pagatavo, sakuļot skābo krējumu ar dillēm un lociņiem, kam pievieno nedaudz sāls un piparus. Ceļot galdā, šķīvī ieliek krāsnī ceptu ķiploku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.