Foto-Baiba Buceniece

Dižonas karbonāde ar salātiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem 0

Sastāvdaļas: cūkgaļas karbonāde ar ribu, kartupeļi, augu eļļa, Dižonas (vai angļu) sinepes, garšvielas, ķiploki. Salātiem: salātu lapas, redīsi, tomāti, gurķi. Mērcei: skābs krējums, dilles, sīpolloki, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Auns – pērkona negaiss, Ūdensvīrs – polārblāzma: kura dabas parādība tu esi pēc zodiaka zīmes?
Veselam
Neapturama kāre pēc kūciņām, bulciņām un saldumiem? Tas var liecināt par konkrētu vitamīnu trūkumu organismā 8
Donalds Tramps vienam no prezidentiem devis nežēlīgu iesauku. Kurš šoreiz kritis nežēlastībā?
Lasīt citas ziņas

Karbonādi sagriež šķēlēs, notīra kauliņu. Pārkaisa ar sāli, pipariem, apziež ar Dižonas (vai angļu) sinepēm. No abām pusēm apcep uz grila vai grila pannā, pēc tam liek uz 15 minūtēm 180 grādos cepeškrāsnī. Nomizotus kartupeļus sagriež daiviņās, izvāra. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un kopā ar karbonādi cepeškrāsnī apcep brūnus. Salātiem sagriež salātu lapas, redīsus, tomātus, gurķus. Mērci pagatavo, sakuļot skābo krējumu ar dillēm un lociņiem, kam pievieno nedaudz sāls un piparus. Ceļot galdā, šķīvī ieliek krāsnī ceptu ķiploku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.