Foto – Aija Geida

Dižbrūkleņu mērcīte – ideāla kopā ar apceptu mocarellas sieru 0

Sastāvdaļas

• 300 g dižbrūkleņu

• 60 ml sarkanvīna

• 50 g brūnā cukura

• 30 ml apelsīna sulas

• 2 rozmarīna zariņi

• ķiploka daiviņa

Pagatavošana.

Katliņā ielej sarkanvīnu, pievieno dižbrūklenes, rozmarīna zariņus un aptuveni 10 minūtes sutina uz nelielas uguns, līdz ogas mīkstas. Pieber cukuru, smalki sasmalcinātu ķiploku un vēl aptuveni 10 minūtes sutina, līdz masa sāk sabiezēt. Beigās pielej apelsīna sulu un izņem rozmarīna zariņus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem. Mērci var nedēļu glabāt ledusskapī. Ķiploka vietā var likt vienu sarkano sīpolu – tad mērce ir mazliet citāda.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Labi garšo ar ceptu mocarellas sieru – šķēlītes apviļā olā, rīvmaizē un cep uz mazas uguns zeltaini brūnas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.