Dižbrūkleņu mērcīte – ideāla kopā ar apceptu mocarellas sieru 0
Sastāvdaļas –
• 300 g dižbrūkleņu
• 60 ml sarkanvīna
• 50 g brūnā cukura
• 30 ml apelsīna sulas
• 2 rozmarīna zariņi
• ķiploka daiviņa
Pagatavošana.
Katliņā ielej sarkanvīnu, pievieno dižbrūklenes, rozmarīna zariņus un aptuveni 10 minūtes sutina uz nelielas uguns, līdz ogas mīkstas. Pieber cukuru, smalki sasmalcinātu ķiploku un vēl aptuveni 10 minūtes sutina, līdz masa sāk sabiezēt. Beigās pielej apelsīna sulu un izņem rozmarīna zariņus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem. Mērci var nedēļu glabāt ledusskapī. Ķiploka vietā var likt vienu sarkano sīpolu – tad mērce ir mazliet citāda.
Labi garšo ar ceptu mocarellas sieru – šķēlītes apviļā olā, rīvmaizē un cep uz mazas uguns zeltaini brūnas.