Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Dizaineres Dainas Gāgas-Ēķes salātu “Ēdamās puķītes” recepte: izcilām vakariņām ģimenes lokā 0

Raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” pie Roberto Meloni viesojās dizainere, raidījuma “Mazo ģēniju akadēmija” veidotāja Daina Gāga-Ēķe. Viņa gatavoja vasarīgas salātus, kurus Daina pati sauc par savu “vasaras garšu”, bet Dainas un kino producenta Andreja Ēķa mazais dēliņš Aleksandrs tiem devis savu nosaukumu. “Mans mazais dēliņš šos salātus sauc par ēdamajām puķītēm,” – pastāsta Daina.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Lūk, Dainas gatavoto salātu recepte!

Sastāvdaļas:

  • 2 svaigi brokoļi
  • Dažādas salātu lapas, arī rukola
  • Viens garais gurķis vai vairāki mazie
  • Mazliet bazilika
  • 1 citrons
  • Eļļa
  • Sāls
  • Krāsainie pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzvāra ūdeni, verdošajā ūdenī apvāra iepriekš vidējos gabalos sagrieztus brokoļus (aptuveni 3 minūtes). Nomizo gurķus, sagriež šķēlītēs, samet visu lielā bļodā.

Vienam citronam izspiež sulu, pievieno mazliet eļļu, sāli. garšvielas. Un visu samaisa kopā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.