Foto – Ivars Bušmanis

– Tagad nav nocietinātākas valsts pret bēgļiem kā Austrija… 12


– Tagad jā. Daudzi apjautuši savu kļūdu. Kad Latvija iestājās pret, man zvanīja Zviedrijas premjerministrs. Tagad viņš atzīst situācijas nenovērtēšanu. Bet Eiropas Komisijas gaiteņos joprojām klīst variants par obligāto sadales mehānismu starp valstīm. To nedrīkst pieļaut.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kāds ir tavs slēptais spēks? Pasaki, ko attēlā pamanīji pirmo, un uzzini!
Pasaulē sācis izplatīties jauns Covid-19 variants, kas konstatēts arī vairākās Eiropas valstīs: kam gatavoties? 103
Veselam
Aizmirsti par brīnumdiētām! Pētījums atklāj 6 pavisam vienkāršus noslēpumus efektīvai svara zaudēšanai
Lasīt citas ziņas

– Uldis Pīlēns intervijā “LA” šā mēneša sākumā norādīja uz eirokrātijas vecajām sejām, kuras “pārstāv veco laiku ideoloģiju, no kuras ES būs jāmainās prom”.

– Jā, Junkera kungs ir eirokrātijas vecā seja, bet nepiekrītu Pīlēna kunga citātam par ideoloģiju. Jā, Junkera kungs ir ļoti liels federālisma piekritējs, un te mūsu uzskati atšķiras. Eiropā nav iespējamas ASV, un es arī to nevēlos. Turpretim, ja reiz mums ir kopīga valūta, vajadzīgi vienādi spēles noteikumi monetārajā politikā, lai neatkārtotos Grieķijas gadījums. Jābūt vienotai un stingrai banku uzraudzībai.

– Redzat jaunas sejas un pieeju?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Eiropadomes priekšsēdētājam Donaldam Tuskam ir sava pieeja. Ir jauni komisijas viceprezidenti – bijušais Somijas premjers Katainens, Igaunijas bijušais premjers Ansips, Valdis Dombrovskis.

– Jūsu grūtākie lēmumi?

– Šis ir ļoti sarežģīts laiks. Jau drīz pēc stāšanās amatā sākās Ukrainas notikumi, kad pašiem pastiprināti vajadzēja domāt par savas valsts aizsardzību, sākās sarunas par sankcijām pret Krieviju, par iespējām iedarbināt NATO 5. pantu. Esmu gandarīta, ka mums izdevās ātri pieņemt lēmumus. Arī par zemnieku aizsardzību un par tranzīta sistēmu. Domāju, ka mēs labi tikām galā ar sankciju ietekmes samazināšanu uz mūsu ekonomiku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.