Divu sieru sacepums. Viegli pagatavojams našķis 0
Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai – “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ikvienu savu mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu maltīti. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porcija: 8 cilvēkiem
Nepieciešams
Siers Ricotta – 250 g
Siers Mascarpone – 250 g
Olas – 4 gab.
Cukurs – 170 g
Manna – 1 ēdamk.
Bumbieri – 2 gab.
Pagatavošana
1. Sakul olas ar cukuru, pievieno Ricotta un Mascarpone sieru, kārtīgi samaisi, pievieno vienu ēdamkaroti mannas
2. Bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriez gabaliņos. Liec bumbierus kūkas formā un pārlej ar siera masu
3. Cep sakarsētā cepeškrāsnī, 170 ° C temperatūrā, 30 līdz 40 minūtes
4. Gatavu sacepumu atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci
Aikāgaršo padoms!
Bumbierus vari aizstāt ar žāvētiem augļiem vai ogām, kā arī ar svaigiem rabarberiem, plūmēm vai āboliem. Izmēģini pievienot arī grauzdētus riekstus un dažādas sēklas.