Divslāņaina želeja no šampanieša un krējuma 0
Sastāvdaļas:
400 ml šampanieša
150 g vīnogu bez kauliņiem
30 g želatīna
300 ml krējuma
50 ml piena
2 ēdamkarotes cukura
Kā gatavot?
Pusi želatīna aplej ar nelielu ūdens daudzumu. Pēc tam sildq masu uz uguns, taču ne līdz vārīšanās temperatūrai – tik ilgi, kamēr želatīns pilnībā izšķīdis.
Atsevišķā traukā ielej šampanieti un silda uz nelielas uguns. Pievieno želatīna masu un rūpīgi samaisa.
Augstā šampanieša glāzē izkārto vīnogas vai jebkuras citas ogas vai augļu gabaliņus. Līdz pusei pārlej ar gatavo šampanieša un želatīna masu. Liek ledusskapī ledusskapī, lai masa sastingst.
Tikmēr sagatavo krējuma želeju. Atlikušo želatīnu šķīdina pienā. Pēc tam pasilda līdz pilnīgai izšķīšanai.
Krējumu samaisa ar cukuru un, visu laiku maisot, pievieno izšķīdināto želatīnu.
Krējuma želeju lej virs šampanieša želejas kārtas. Glāzes atkal liek ledusskapī, līdz arī augšējais slānis ir pilnībā sastindzis.
Recepte no dreamscook.ru