Divkrāsu kokteilis ar zemenēm un pārslām – veselīgām brokastīm 0
Pievienojot pārslas šim krēmīgajam kokteilim, palielināsi šķiedrvielu daudzumu un līdz ar to – arī savu brokastu uzturvērtību. Improvizē ar augļiem un ogām! Ja pievienosi tos saldētus, iegūsi saldējuma kokteilim līdzīgu konsistenci. Par šādu kokteili brokastīs noteikti priecāsies arī bērni.
Sastāvdaļas (1 lielajam kokteilim)
Baltajai daļai:
1 svaigs vai saldēts banāns (jo gatavāks, jo saldāks)
2 ēdamk. “Dobeles dzirnavnieka” ātri vārāmo auzu pārslu
150 ml jogurta
1 tējk. laima sulas
Sarkanajai daļai:
200 g svaigu vai saldētu zemeņu bez kauslapiņām
1 ēdamk. medus vai kļavu sīrupa
1 ēdamk. laima sulas
Pagatavošana
Baltās daļas izejvielas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. Lej augstā glāzē.
Visas sarkanās daļas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. Lēni lej virs baltās daļas tā, lai abas krāsas pēc iespējas mazāk sajauktos. Pasniedz ar salmiņu.
Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore