Ķiploku zupiņa.
Ķiploku zupiņa.
Foto: Pexels

Divi pikanti ēdieni ar ķiplociņu: kreftīgi un imunitāti stiprinoši 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Lasīt citas ziņas

Jau izsenis zināms, ka ķiploku lietošana uzturā uzlabo imunitāti un šajos laikos tas, kā zināms, ir īpaši svarīgi! Tāpat arī ķiplokam ir neatkārtojama smarža, garša un aromāts, tāpēc dažādos ēdienos tas ir patiešām lielisks.

Lūk, divu ēdienu receptes!

Ķiploku biezenis

Sastāvdaļas”:

• glāze sasmalcinātu ķiploku

• 0,5 l sasmalcinātu dzērveņu

• glāze medus

Pagatavošana:

Visu sajauc, pēc tam tur vēsumā. Biezenis ir derīgs 3–4 dienas. Izmanto organisma aizsardzības spēju stiprināšanai.

Ķiploku zupa

Sastāvdaļas:

• 3 glāzes gaļas buljona

• 150 g ķiploku

• 1 sarkanā paprika

• 50 g olīvu bez kauliņiem

• 1 čili

• olīveļļa

• nedaudz pētersīļu

• sāls, pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina. Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms tajā nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes. Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni piecas minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.

Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.