Ķiploku zupiņa.
Ķiploku zupiņa.
Foto: Pexels

Divi pikanti ēdieni ar ķiplociņu: kreftīgi un imunitāti stiprinoši 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Jau izsenis zināms, ka ķiploku lietošana uzturā uzlabo imunitāti un šajos laikos tas, kā zināms, ir īpaši svarīgi! Tāpat arī ķiplokam ir neatkārtojama smarža, garša un aromāts, tāpēc dažādos ēdienos tas ir patiešām lielisks.

Lūk, divu ēdienu receptes!

Ķiploku biezenis

Sastāvdaļas”:

• glāze sasmalcinātu ķiploku

• 0,5 l sasmalcinātu dzērveņu

• glāze medus

Pagatavošana:

Visu sajauc, pēc tam tur vēsumā. Biezenis ir derīgs 3–4 dienas. Izmanto organisma aizsardzības spēju stiprināšanai.

Ķiploku zupa

Sastāvdaļas:

• 3 glāzes gaļas buljona

• 150 g ķiploku

• 1 sarkanā paprika

• 50 g olīvu bez kauliņiem

• 1 čili

• olīveļļa

• nedaudz pētersīļu

• sāls, pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina. Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms tajā nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes. Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni piecas minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.

Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.