Divi pikanti ēdieni ar ķiplociņu: kreftīgi un imunitāti stiprinoši 0
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Jau izsenis zināms, ka ķiploku lietošana uzturā uzlabo imunitāti un šajos laikos tas, kā zināms, ir īpaši svarīgi! Tāpat arī ķiplokam ir neatkārtojama smarža, garša un aromāts, tāpēc dažādos ēdienos tas ir patiešām lielisks.
Lūk, divu ēdienu receptes!
Ķiploku biezenis
Sastāvdaļas”:
• glāze sasmalcinātu ķiploku
• 0,5 l sasmalcinātu dzērveņu
• glāze medus
Pagatavošana:
Visu sajauc, pēc tam tur vēsumā. Biezenis ir derīgs 3–4 dienas. Izmanto organisma aizsardzības spēju stiprināšanai.
Ķiploku zupa
Sastāvdaļas:
• 3 glāzes gaļas buljona
• 150 g ķiploku
• 1 sarkanā paprika
• 50 g olīvu bez kauliņiem
• 1 čili
• olīveļļa
• nedaudz pētersīļu
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina. Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms tajā nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes. Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni piecas minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.
Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.