Foto: Unsplash

Divi pārbaudīti paņēmieni, kā noteikt, vai nopirktās olas patiešām ir svaigas 10

Piedāvājam divus pārbaudītus paņēmienus, kā noteikt, vai nopirktās olas patiešām ir svaigas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

1. Augstā stikla traukā ielej puslitru auksta ūdens un izšķīdina 3 ēdamkarotes sāls. Ieliek tajā olas. Ja olas ir svaigas, tās tūlīt nogrims trauka dibenā.

Aptuveni 8 dienas vecai olai viens gals būs pacelts augstāk. Vēl vecākas olas ūdenī peldēs. Vecai olai gaisa pūslītis iekšpusē ar laiku kļūst lielāks, tajā caur čaumalu ir iespiedies gaiss, tāpēc ola peld.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Par olas svaigumu var pārliecināties, to pārsitot.

Svaigai olai dzeltenums ir apaļš, izvelvēts, baltums turas kopā un ir dzidrs. Vecākai olai dzeltenums ir plakans, baltums tūlīt izplūst pa šķīvi.

Ja, pārsitot čaumalu, baltums sajaucas ar dzeltenumu, olu nedrīkst lietot uzturā – tā ir bojāta.

Der zināt!

Ja olas vāra 3 minūtes, tās ir ļoti mīkstas.
Ja vāra 5 minūtes, olas dzeltenums ir mīksts.
Ja vāra 7 minūtes, dzeltenums ir pusmīksts.
10 minūtes un ilgāk vārītas olas ir cietas.
Ja olas vāra ilgāk par 15 minūtēm, dzeltenumam veidojas zilgana apmale.
Ja olas drīzumā tiks izlietotas, tās var turēt istabas temperatūrā aptuveni nedēļu. Tikai jāraugās, lai nebūtu bojāta čaumala

Ledusskapī svaigas olas var uzglabāt divas nedēļas, arī pēc tam vēl trīs četras nedēļas. Tomēr tad ieteicams olas lietot tikai cepšanai vai olu ēdieniem
Cieti vārītas olas ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.