Foto-Fotolia

Divas marinādes šašlikam: kefīra–adžikas un Āzijas garšu marināde 6

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

1. Kefīra un adžikas marināde

• 700 g cūkas kakla karbonādes

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Marinādei:
• 1 paka kefīra
• 1 sīpols
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes adžikas
• puscitrona sula
• pusēdamkarote sāls
• malti melnie pipari

Kakla karbonādi sagriež vienādos kubiciņos (to vajadzētu ievērot, jo tad gaļa izcepsies vienmērīgi) un aptuveni astoņas stundas notur marinādē. Ja gaļu gribas grilēt agrāk, marinādi ar rokām rūpīgi izspaida.
Kefīrā esošā pienskābe gaļu padara irdenāku.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Āzijas garšu marināde
• 700 g kakla karbonādes

Marinādei:
• smaržīgie pipari
• kadiķogas
• ingvera gabaliņš (ap 10 cm)
• ¼ čili pāksts
• 30 g terijaki mērces
• olīveļļa
• Santa Maria garšviela – vasabi un sezama sēklu maisījums
• koriandrs

Kakla karbonādi sagriež vienāda izmēra gabaliņos un aptuveni astoņas stundas notur marinādē.
Lai gaļu grilējot nepierautu pie restēm, marinādei pievieno nedaudz olīveļļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.