Divas marinādes šašlikam: kefīra–adžikas un Āzijas garšu marināde 6
Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, “Latvijas Mediji”
1. Kefīra un adžikas marināde
• 700 g cūkas kakla karbonādes
Marinādei:
• 1 paka kefīra
• 1 sīpols
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes adžikas
• puscitrona sula
• pusēdamkarote sāls
• malti melnie pipari
Kakla karbonādi sagriež vienādos kubiciņos (to vajadzētu ievērot, jo tad gaļa izcepsies vienmērīgi) un aptuveni astoņas stundas notur marinādē. Ja gaļu gribas grilēt agrāk, marinādi ar rokām rūpīgi izspaida.
Kefīrā esošā pienskābe gaļu padara irdenāku.
2. Āzijas garšu marināde
• 700 g kakla karbonādes
Marinādei:
• smaržīgie pipari
• kadiķogas
• ingvera gabaliņš (ap 10 cm)
• ¼ čili pāksts
• 30 g terijaki mērces
• olīveļļa
• Santa Maria garšviela – vasabi un sezama sēklu maisījums
• koriandrs
Kakla karbonādi sagriež vienāda izmēra gabaliņos un aptuveni astoņas stundas notur marinādē.
Lai gaļu grilējot nepierautu pie restēm, marinādei pievieno nedaudz olīveļļas.