Foto: Scanpix/LETA

4. Dronofobija — bailes no bezpilota lidaparātiem 40

2023. gadā, pēc vairākiem Ukrainas dronu uzbrukumiem, Putins gandrīz pilnībā pārstāja apmeklēt savu iecienīto rezidenci Sočos. Šo vietu viņš iepriekš regulāri izmantoja gan dažādām svinībām, gan darba sanāksmēm.

Reklāma
Reklāma
TV24
Lavrovam ir plāns, kā izbeigt karadarbību Ukrainā: “Vienīgie, kas pirms desmit gadiem iesējuši kara sēklu un tupina kurt kara liesmu, ir NATO”
Polija nikna: Baltijas valstis apdraud NATO drošību – iestrēdzis vēl viens liels projekts 162
Kokteilis
10 viltīgas frāzes, kuras manipulatori vienkārši dievina 4
Lasīt citas ziņas

2023. gada septembrī netālu no Soču lidostas eksplodēja degvielas cisterna. Aculiecinieki apgalvoja, ka to varēja sabojāt drons. Naktī uz 1. oktobri notika vēl viens uzbrukums.

Tas mainīja Putina ierasto tradīciju svinēt savu dzimšanas dienu kopā ar ģimeni pie jūras, secināja žurnālisti.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Viņš sajuta draudus savai fiziskajai drošībai un nobijās. Tas, ka Putins pārtrauca apmeklēt savas iecienītās dienvidu pilsētas, ir sava veida rādītājs par drošību valstī. Lai arī cik ļoti varasiestādes apgalvotu, ka uzvara ir tuvu, pat Putinam kara dēļ nācās mainīt savus ieradumus,” norāda žurnālisti.

Satelītattēlu dati liecina, ka šo rezidenci Putins licis vispār nojaukt.

Tas viss norāda uz Putina pārliecību, ka pat viņa tradicionāli drošās rezidences vairs nevar garantēt pilnīgu aizsardzību. Analītiķi uzskata, ka šī piesardzība atspoguļo dziļāku drošības krīzi un bailes, kas caurauž Krievijas valdošo eliti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.