Foto: Kate Šterna

Diētiskais stirnu buka kārtojums 0

Buka gaļa ir ļoti liesa un diētiska. 100 gramos stirnas gaļas ir tikai aptuveni 140 kilokalorijas. Tādēļ, gatavojot buka gaļu, parasti tiek izmantots daudz taukvielu, cūkgaļa un sviests. Taču šajā variantā viss ir minimizēts, tādēļ dāmām, kuras rūpējas par figūru, un kungiem, kuri vēlas uzlabot savu jau tā perfekto ārieni, šis kārtojums varētu iet pie sirds un sirdsapziņas.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

• Puse buka pakaļkājas mīkstuma bez plēvēm
• 3 – 4 vidēji lieli sīpoli
• Ķiploki pēc vēlēšanās
• Ūdens ~150 g
• Garšvielas: malta paprika, sāls, melnie pipari, majorāns, timiāns
• Sviests cepšanai

Pagatavošana

Gaļu pēc iespējas attīra no plēvēm un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Uz pannas izkausē sviestu un cep gaļu. Bez iepriekšējas klapēšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto pirmo ceptās gaļas kārtu. Pa virsu liek sīpolu ripiņas un apkaisa ar garšvielām un sāli. Pāri klāj otru gaļas kārtu un atkal sīpolus un garšvielas.

Pielej aptuveni 150 gramus ūdens. Cepamo formu pārklāj ar foliju un malas aizloka ciet. Cep cepeškrāsnī 180 grādos divas stundas. Pēdējās piecpadsmit minūtes – bez folijas vāka.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.