Foto: Kate Šterna

Diētiskais stirnu buka kārtojums 0

Buka gaļa ir ļoti liesa un diētiska. 100 gramos stirnas gaļas ir tikai aptuveni 140 kilokalorijas. Tādēļ, gatavojot buka gaļu, parasti tiek izmantots daudz taukvielu, cūkgaļa un sviests. Taču šajā variantā viss ir minimizēts, tādēļ dāmām, kuras rūpējas par figūru, un kungiem, kuri vēlas uzlabot savu jau tā perfekto ārieni, šis kārtojums varētu iet pie sirds un sirdsapziņas.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Rietumu civilizācija atrodas uz sabrukuma robežas: eksperts brīdina par gaidāmo krīzi
Lasīt citas ziņas

• Puse buka pakaļkājas mīkstuma bez plēvēm
• 3 – 4 vidēji lieli sīpoli
• Ķiploki pēc vēlēšanās
• Ūdens ~150 g
• Garšvielas: malta paprika, sāls, melnie pipari, majorāns, timiāns
• Sviests cepšanai

Pagatavošana

Gaļu pēc iespējas attīra no plēvēm un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Uz pannas izkausē sviestu un cep gaļu. Bez iepriekšējas klapēšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto pirmo ceptās gaļas kārtu. Pa virsu liek sīpolu ripiņas un apkaisa ar garšvielām un sāli. Pāri klāj otru gaļas kārtu un atkal sīpolus un garšvielas.

Pielej aptuveni 150 gramus ūdens. Cepamo formu pārklāj ar foliju un malas aizloka ciet. Cep cepeškrāsnī 180 grādos divas stundas. Pēdējās piecpadsmit minūtes – bez folijas vāka.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.