Foto – Aija Geida

Diētiska salātu mērcīte no saulespuķu sēkliņām 0

Saulespuķu sēkliņas pēc garšas, salīdzinot ar citām sēklām, ir neitrālas, tāpēc tās labi iederas gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. No šīm sēkliņām var pagatavot gardu salātu mērci, pesto, pastēti, dažādus saldumus un sāļos cepumus, neizmantojot ne miltus, ne taukvielas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 60 g saulespuķu sēklu
• 200 ml mandeļu piena
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 1,5 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ķiploka daiviņa
• ¼ tējkarotes maltu melno sinepju
• ½ tējkarotes paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas saliek blenderī un sakuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nav pieejamas melnās sinepju sēklas, var izmantot tradicionālās smērējamās sinepes, savukārt mandeļu pienu var aizvietot ar govs pienu vai paniņām. Mērce ir diētiska, jo tās sastāvā nav eļļas un citu taukvielu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērce labi iederas pie dārzeņu plates, ar to var pārliet zaļos salātus ar tomātiem un sieru, labi garšo kopā ar frī, kā arī grilētiem cukīni, tomātiem, sēnēm, var izmantot arī kā hamburgeru mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.