● Ieteicams izvēlēties pilngraudu izstrādājumus, jo tajos ir vairāk šķiedrvielu un bagātīgāks uzturvielu 0
● Nav vēlams ziest uz maizes vai pievienot putrai sviestu, kā arī lietot krējumu, sieru, treknas mērces.
Dārzeņi: 4–5 devas dienā
● Tomāti, burkāni, brokoļi, zaļie lapu dārzeņi (spināti, galviņsalāti, lapu kāposti, mangolds u.c.) un pārējie –
svaigi, saldēti vai konservēti.
● Devas piemēri: pusglāze sagrieztu svaigu vai vārītu dārzeņu; viena glāze sagrieztu zaļo lapu dārzeņu.
● Ieteicams gatavot dārzeņus radoši, izmantot tos ne tikai piedevās gaļai vai zivīm, bet arī kā pamatēdienu,
kombinējot ar graudaugu produktiem, piemēram, brūnajiem rīsiem.