Čapati jeb indiešu maize (6 personām) 2
200 g plēkšņu kviešu vai speltes miltu (kvieši); vēlami nevis rupjie, bet smalkākie, taču ne bīdelētie
120–150 ml silta ūdens
pustējkarote sāls
uzziešanai – nedaudz gī sviesta
Traukā iesijā miltus, pievieno ūdeni un sāli, kārtīgi samīca. Plastilīna konsistences mīklu ietin dvielī, pāris stundu ļauj pastāvēt istabas temperatūrā, izveltnē čūskiņā, sagriež 12 daļās, katru no tām apkaisa ar miltiem, izrullē, liek aplīšus uz karstas un sausas, vēlams čuguna pannas, apcep no abām pusēm pa minūte; ja rodas pūslīši, tos pārdur. Tad ar pinceti paņem plācenīti un patur virs atklātas liesmas (var arī uz gāzes plīts), kamēr tas piepūšas. Pankūciņas vislabāk apziest ar gī sviestu un ēst uzreiz. Tā ir klasiskā indiešu maize, tomēr labi noder arī latviešiem.