Der zināt 2

* Jāskatās ne tikai uz cilvēka došu, bet arī uz gremošanas uguns stiprumu. Ja tā tikko plēn, maize par labu nenāk.

* Rīsu milti der visām došām, bet to atvēsinošais efekts sevišķi labs ir pitām.

* Gatavojot maizi mājās, vēlams izmantot ne tikai pazīstamākos kviešu un rudzu miltus, bet tos kombinēt ar mazāk pazīstamiem .

Maize (un citi cieti saturošie produkti) nesader

* ar olu, pienu, banāniem, datelēm, medu, jogurtu, melonēm, arbūzu,

* ar gaļu.

Vēl par maizi ājurvēdā

* Termofīlajam raugam nokļūstot asinīs, paaugstinās risks saslimt ar sēņu izraisītām kaitēm, cilvēkam ir maz enerģijas un paaugstināta vēlme pēc saldumiem.

* Lai pārliecinātos par kaitīgo ietekmi, ko rada ar raugu gatavotie miltu izstrādājumi, vērts veikt eksperimentu – vienu mēnesi no šādiem produktiem atteikties, izdarīt secinājumus par pašsajūtu, tad apēst divas smalkmaizītes. Šķitīs, ka tanks pārbraucis.

Recepte

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.