Der zināt 2
* Jāskatās ne tikai uz cilvēka došu, bet arī uz gremošanas uguns stiprumu. Ja tā tikko plēn, maize par labu nenāk.
* Rīsu milti der visām došām, bet to atvēsinošais efekts sevišķi labs ir pitām.
* Gatavojot maizi mājās, vēlams izmantot ne tikai pazīstamākos kviešu un rudzu miltus, bet tos kombinēt ar mazāk pazīstamiem .
Maize (un citi cieti saturošie produkti) nesader
* ar olu, pienu, banāniem, datelēm, medu, jogurtu, melonēm, arbūzu,
* ar gaļu.
Vēl par maizi ājurvēdā
* Termofīlajam raugam nokļūstot asinīs, paaugstinās risks saslimt ar sēņu izraisītām kaitēm, cilvēkam ir maz enerģijas un paaugstināta vēlme pēc saldumiem.
* Lai pārliecinātos par kaitīgo ietekmi, ko rada ar raugu gatavotie miltu izstrādājumi, vērts veikt eksperimentu – vienu mēnesi no šādiem produktiem atteikties, izdarīt secinājumus par pašsajūtu, tad apēst divas smalkmaizītes. Šķitīs, ka tanks pārbraucis.