Pitai – spēka maize 2
* Pitai maize ļoti garšo, arī gremošanas uguns tās pārstrādei pietiek, tāpēc visas produktā esošās labās vielas nevis paliek izkārnījumos, bet gan tiek uzsūktas. Jo maize stingrāka un rupjāka, jo labāk – pitai patīk iekosties, just struktūru. Rupjā rudzu maize, saldskābā, visu veidu pelēkās, protams, tikai tādas, kas raudzētas ar dabisko ieraugu. Taču ir viens sarežģījums: raugs organismā paaugstina skābumu, bet uguns jau tāpat ir skāba – pitai skābuma pašai pārpārēm. Atkal tas pats – arī labu ar mēru.
Toties pita paretam var atļauties arī sviestmaizes – brokastīs ar gī sviestu apziestu rudzu riku un avokado. Jāatceras, ka gaļa ar maizi nedraudzējas. Arī pitai maizīti labāk mazliet pagrauzdēt.
Kaphai jāiztiek bez rupjmaizes
* Smags vairo smagumu, tāpēc kaphai rupjā rudzu maize nekādi neder. Kvieši teorētiski būtu labi – viegla labība, taču tie vairo gļotas, un arī no tām kaphai jāizvairās. Tāpēc atliek kāda no vieglajām maizēm – pa reizei apgrauzdēta saldskābmaize. Ideāls variants ir galetes vai krekeri (tie savukārt izslēdzami no vātas ēdienkartes), uradāla un rīsu plāceņi, čapati (tie ir labi visām trim došām). Kaphu samazina plānas pankūkas no rīsu, zirņu, griķu vai miežu miltiem ar zirņu miltu piedevu. Ar miežu miltu izstrādājumiem kapha pat varētu tievēt.
Nesteidzība vairo veselību
Sasteigts dzīvesveids ātri izraisa paātrinātus karmas risinājumus, kas izpaužas konfliktos, neiecietībā, kašķos, bet atduras pie slimībām. Skrējienā apēsta sviestmaize – uzskatāmākais pretstats apzinātam dzīvesveidam, kas prasa apsvērt produktu izvēli, vajadzīgo iegādāties, pielikt darbu, ēdienu gatavojot. Ātrajiem nav laika apzināties, kas ir un kas nav svarīgs. Ja pastāvīgi gatavo veselīgus ēdienus – zupas vai sautējumus –, maizi vajag ļoti maz. Ja grib dzīvot tikai ātri un komfortabli, tā kļūst par galveno. Tāpēc jautājums, ēst vai neēst maizi, cik daudz un kad to lietot, patiesībā rāda, vai cilvēks sevi mīl un grib dzīvot ilgi un skaidru galvu, vai izvēlas sev atvēlēto laiku pavadīt iluzorā komfortā, taču drīz saslimstot.