“Diemžēl cilvēki nav iemācīti, kā pareizi glabāt pārtiku ilgstošam periodam, cenu “augšana” to nemainīs,” atklāj Danusēvičs 0
Varbūt pārtikas cenu palielināšanās beidzot izskaudīs pārtikas izmešanu?
“Diemžēl cilvēki nav iemācīti, kā pareizi glabāt pārtiku ilgstošam periodam. Pat tie, kuri glabā pārtiku “x stundai”,TV24 radījumā “Uz līnijas” skaidro Henriks Danusēvičs, Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents.
Viņš skaidro, ka ilgstoši glabāties var konservētie produkti.
“Bet, piemēram, saulespuķu eļļa ar laiku kļūst rūgta, jo tā nav vakuumā, līdz ar to eļļu pēc sešiem mēnešiem, ja esat nopircis 10 pudeles, pēdējo nāksies mest tāpat ārā, jo tā būs ļoti rūgta.
Vajag domāt saprātīgi!” Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents norāda.