Diedzēti ķiploki. Laba ideja, pavasari gaidot! 0

Kā diedzēt ķiploku sēklas? DACE RĪGĀ

Dīgstu audzētavas “Vecapēni” vadītājs Mārtiņš Kaugars atgādina, ka diedzējumiem var izmantot tikai šim nolūkam paredzētās vai arī bioloģiskās sēklas.

Reklāma
Reklāma
Septiņi saldēti dārzeņi, kas jāiekļauj uzturā, lai uzlabotu holesterīna līmeni
Veselam
Veicina svara pieaugumu: 7 produkti, no kuriem jāatsakās jau tagad, ja vēlies notievēt līdz vasarai
VIDEO. Kaimiņi atklāj patiesību: “Vectēvs atbrauca no darba ap pusdiviem dienā un atrada māti un vecmāti piedzērušās guļam, bet puisēna nebija…” 10
Lasīt citas ziņas

Ķiploku sēklas ir līdzīgas sīpolu sēklām, tikai nedaudz mazākas. Dīgsti ir ļoti dekoratīvi (zaļi diedziņi ar melnu sēkliņu galā), tie papildina uzkodas un jebkuru citu ēdienu.

Zaļumiem piemīt īpatnējā ķiploku smarža, bet ne garša, tātad nav jābaidās ēst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēklas iepriekš mērcē 8–12 stundas, lai paātrinātu dīgšanas procesu, un ieber burkā, šķīvī vai speciālā traukā.

Diedzējumu nevajadzētu atstāt pārāk siltā vietā, jo sēklas ātri izžūs, un arī pārāk vēsa vieta nav vēlama. Optimāla ir +18…+22 °C temperatūra.

Lai sēklas nesasmaktu un vienmērīgs mitrumu, tās 2–3 reizes dienā jānoskalo. To dara šādi: ielej traukā tīru ūdeni, paskalina un nolej. Diedzējumus var ēst pēc 10–14 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.