Diedzēti ķiploki. Laba ideja, pavasari gaidot! 0

Kā diedzēt ķiploku sēklas? DACE RĪGĀ

Dīgstu audzētavas “Vecapēni” vadītājs Mārtiņš Kaugars atgādina, ka diedzējumiem var izmantot tikai šim nolūkam paredzētās vai arī bioloģiskās sēklas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Ķiploku sēklas ir līdzīgas sīpolu sēklām, tikai nedaudz mazākas. Dīgsti ir ļoti dekoratīvi (zaļi diedziņi ar melnu sēkliņu galā), tie papildina uzkodas un jebkuru citu ēdienu.

Zaļumiem piemīt īpatnējā ķiploku smarža, bet ne garša, tātad nav jābaidās ēst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēklas iepriekš mērcē 8–12 stundas, lai paātrinātu dīgšanas procesu, un ieber burkā, šķīvī vai speciālā traukā.

Diedzējumu nevajadzētu atstāt pārāk siltā vietā, jo sēklas ātri izžūs, un arī pārāk vēsa vieta nav vēlama. Optimāla ir +18…+22 °C temperatūra.

Lai sēklas nesasmaktu un vienmērīgs mitrumu, tās 2–3 reizes dienā jānoskalo. To dara šādi: ielej traukā tīru ūdeni, paskalina un nolej. Diedzējumus var ēst pēc 10–14 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.