Foto – Aija Geida

Diedzētas pupiņas ar dārzeņiem. Sautējums vēsākam laikam 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
120 g Ķīnas zaļo pupiņu
350 g Briseles kāpostu
4 lieli burkāni
½–1 tējkarote sāls

Garšvielas
Ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
½ tējkarotes ķimeņu
½ tējkarotes kurkumas
2 lauru lapas
1/8 tējkarotes malta zaļā kardamona
1/8 tējkarotes malta kanēļa

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Ķīnas pupiņas (sauktas arī par zaļajām pupiņām vai mungpupām) izdiedzē. Parasti tam nepieciešamas divas dienas.

Pupiņas diennakti mērcē aukstā ūdenī, vairākas reizes to nomainot. Pēc tam pupiņas nokāš un pārklāj ar mitru marlīti vai virtuves papīra dvieli, ko ik pa laikam aprasina. Noliek diedzēties un divas reizes dienā nomazgā aukstā ūdenī. Ja vieta būs silta un pupiņas neiekaltīs, tās ātri izdīgs. Ja mungpupas būs vairākus gadus vecas, dīdzība būs sliktāka.

Gatavojot pupiņas liek tvaicēties uz sieta, kamēr kļūst mīkstas. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās, Briseles kāpostus pārgriež uz pusēm. Uzkarsē pannu, ielej 2–3 ēdamkarotes eļļas un 30 sekundes apcep visas paredzētās garšvielas. Pieliek burkānus un kāpostus un, nepārtraukti maisot, viegli apcep (aptuveni 4 minūtes). Pieliek sāli un uzlej divas glāzes verdoša ūdens. Uzliek pannai vāku un uz mazas uguns sautē ēdienu aptuveni 20 minūtes. Pasniedz ar krējumu un smalki sakapātiem zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.