Kopenhāgena (Dānija) – piemērota vakariņām restorānos 4
Kopenhāgena izceļas ar skandināvu dizainu un jauno skandināvu kulināro revolūciju, ir īstā vieta, kur baudīt izcilu un ilgtspējīgu ēdienu.
Apmeklējumu var sākt ar Torvehallerne KBH pārtikas tirgu, kur piedāvā visu, sākot no bioloģiskas putras līdz lieliskām smørrebrød (tradicionāla dāņu atvērtā sviestmaize, kas sastāv no sviestmaizes ar dažādām piedevām uz rudzu maizes šķēles. Šī sviestmaize ir ļoti populāra Dānijā un tiek uzskatīta par vienu no viņu kulinārajiem lepnumiem).
Pēc tam dodieties gardēžu pastaigu ekskursijā, lai uzzinātu, kur vietējie iedzīvotāji pērk kafiju un konditorejas izstrādājumus. Noslēdziet dienu, dodoties uz pilsētas Kødbyen rajonu, lai iedzertu kā dānis.
Kad doties: no aprīļa līdz maijam un oktobrī – mierīgāk, vēsāks; no jūnija līdz septembrim – saulains, dzīvs, aktīvs; no novembra līdz martam – auksts.