Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix/LETA/Indra Ozoliņa/LA.lv kolāža

Umbrija (Itālija) – piemērota sezonālo ēdienu baudīšanai 4

Umbrija, Toskānas pieticīgais kaimiņš, ar savu rudens bagātību šajā gadalaikā ir īpaši burvīga, tā ir ideāla vieta atpūtai, kas piepildīta ar gardiem ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
Kas kaiš Putinam? Putrojas, nespēj no lapiņas nolasīt tekstu un izrunāt vārdus
Visa nauda aizies remontā: auto eksperts nosauc deviņas automašīnas, kuras nevajadzētu pirkt
Kokteilis
Guntis Ulmanis parāda sabiedrībai 10 gadus glabātu noslēpumu – vēl vienu meitu
Lasīt citas ziņas

Kalnainie apvidi un sienām apjoztās pilsētas, piemēram, Orvjeto, Amēlija un Narni, šajā laikā mirdz zeltainā gaismā un ir atbrīvojušās no pūļiem. Galdi ir piekrauti ar neticamiem vietējiem produktiem: lēcām, pupām, sēnēm, kastaņiem, melnajām trifelēm un svaigām olīvām.

Vīnogu novākšanas sezona ir ideāls laiks, lai apmeklētu vīna dārzus un viduslaiku ciematus, kur var nobaudīt vietējo vīnu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad doties: no aprīļa līdz jūnijam un no septembra līdz oktobrim – patīkami laika apstākļi, maz cilvēku; no jūlija līdz augustam – karsts, pārpildīts; no novembra līdz martam – vēss.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.