Umbrija (Itālija) – piemērota sezonālo ēdienu baudīšanai 4
Umbrija, Toskānas pieticīgais kaimiņš, ar savu rudens bagātību šajā gadalaikā ir īpaši burvīga, tā ir ideāla vieta atpūtai, kas piepildīta ar gardiem ēdieniem.
Kalnainie apvidi un sienām apjoztās pilsētas, piemēram, Orvjeto, Amēlija un Narni, šajā laikā mirdz zeltainā gaismā un ir atbrīvojušās no pūļiem. Galdi ir piekrauti ar neticamiem vietējiem produktiem: lēcām, pupām, sēnēm, kastaņiem, melnajām trifelēm un svaigām olīvām.
Vīnogu novākšanas sezona ir ideāls laiks, lai apmeklētu vīna dārzus un viduslaiku ciematus, kur var nobaudīt vietējo vīnu.
Kad doties: no aprīļa līdz jūnijam un no septembra līdz oktobrim – patīkami laika apstākļi, maz cilvēku; no jūlija līdz augustam – karsts, pārpildīts; no novembra līdz martam – vēss.