Foto: Aija Geida

Deserts ar šokolādi un dzērvenēm 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
6 rīta ieradumi, kas slepeni veicina svara pieaugumu: izvairies no tiem!
Kokteilis
VIDEO. “Decembrī es nolecu no Akmens tilta Daugavā!” Stiprais stāsts par kādu latviešu sievieti Stirnu, kuras dziesmu nu dungo teju katrs latvietis
RAKSTA REDAKTORS
“Viņi rok man kapu, dzīvai esot…” Seniore no Lielvārdes stāsta par iespējamo ļaunprātību no sociālā dienesta puses 36
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g biezpiena
• 200 ml saldā krējuma
• 70 g lazdu riekstu vai mandeļu
• 50 g šokolādes
• 50 ml apelsīna sulas
• sauja dzērveņu
• 4 pilngraudu auzu cepumi
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas

Pagatavošana.
Biezpienam pielej apelsīna sulu, pieliek cukuru un maisa/mīca, līdz iegūta viendabīga masa. Cepumus ieliek dvielī un ar mīklas rulli sadauza drupačās. Riekstus uz pannas apgrauzdē un mazliet sakapā. Šokolādi sarīvē. Saldo krējumu saputo. Biezpiena masai pieliek šokolādi, rīvētu apelsīna miziņu, dzērvenes, putukrējumu, visu samaisa. Kārto deserta trauciņos, pasniedz ar skābu mērci (dzērveņu, brūkleņu).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.