Foto-Anda Krauze

Desertiņš “Zemeņu dobe”. Ļoti sātīgs, bet dažreiz taču var! 0

Sastāvdaļas
150 g lazdu riekstu griljāžas
500 g maskarpones siera
400 g saldā krējuma
½ vaniļas pāksts
75 gr.+75 g cukura
10 ml kļavu sīrupa
10 ml balzamiko
100 g sarīvētas šokolādes
Svaigas ogas, piparmētra, ēdamie ziedi

Reklāma
Reklāma
TV24
Vai esam jaunas pandēmijas priekšvakarā? Veselības ministrs atklāti izsakās par E.coli izplatību Latvijā
FOTO, VIDEO. Valsts policijas izmeklētāja izliekas par savu mirušo māti, lai viņu nesodītu par cietsirdīgu izturēšanos pret suņiem
Kokteilis
FOTO. 10 neparastākās kafejnīcas Latvijā, ko ir vērts apciemot
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gatavo griljāžu. Lazdu riekstus apcep pannā, notīra mizas, pannā karamelizē cukuru (75 g), pievieno riekstus, lauj atdzist un tad ar stampiņu sastampā.

Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas pāksts sēklām (vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas). Pievieno maskarpones sieru un izkausēto balto šokolādi, balzamiko, kļavu sīrupu un lazdu riekstu griljāžu. Masu liek traukā, virsū uzrīvē šokolādi, dekorē ar svaigām ogām, piparmētru un ēdamajiem ziediem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.