Foto – Fotolia

Degošas sveces ausīs un 11 citi “noderīgi” paradumi, no kuriem mierīgi var atteikties 0

“Business Insider” žurnāliste Erina Brodvina ir apkopojusi pseidovērtīgus paradumus, no kuriem atsakoties, jūs neko nezaudēsiet.

Reklāma
Reklāma

Strādāt pie galda stāvot

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Nesen veiktā pētījumā netika atklātas nekādas priekšrocības, ko dod strādāšana, stāvot kājās. Vienīgais plus – kad mēs stāvam, tiek sadedzināts vairāk kaloriju. Tā kā – ja jūs vēlaties nomest svaru, turpiniet strādāt, stāvot kājās.

Izmantot vienreizējas lietošanas pārklājus tualetes podam

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto-Shutterstock

Tādi vīrusi kā HIV vai herpe ir ļoti nestabili un vienkārši nespēj izdzīvot ārpus cilvēka organisma. Arī mūsu āda pati par sevi ir pietiekami efektīva barjera pret dažādiem mikrobiem. Tāpēc – pat tad, ja jūs apsēdīsieties uz poda sabiedriskajā tualetē, diez vai saķersiet kādu slimību. Protams, ja jums ir grieztas vai vaļējas brūces, baktērijas var nonākt organismā caur asinīm.

Izvairīties no glutēna

Ja vien jūs neesat starp tiem nedaudzajiem, kas cieš no celiakijas (glutēna nepanesamības), glutēns diez vai jums kaitēs. Pētījumos apstiprināts, ka vairākums cilvēku pēc ēšanas piedzīvo vēdera uzpūšanos neatkarīgi no tā, vai pārtikā lieto graudaugus vai nē.

Baidīties no mikroviļņu krāsnīm

Foto – Shutterstock

Mēs visi esam dzirdējuši, ka, gatavojot mikroviļņu krāsnī, ēdiens zaudē visas barības vielas. Par laimi, tā nav taisnība. Elektromagnētiskie viļņi mikroviļņu krāsnī liek produktu molekulām ātri vibrēt, no kā izstrādājas enerģija un tās sasilst.

Protams, daļa barības vielu augstās temperatūrās pazūd, lai kur mēs arī negatavotu – mikroviļņu krāsnī vai uz plīts. Taču – tā kā mikroviļņu krāsnī gatavot ir daudz ātrāk, dažkārt produktu vērtīgās vielas saglabājas pat labāk.

Dzert mandeļu pienu

Foto – Aija Geida

Pēdējā laikā popularitāti iegūst dažādas govs piena alternatīvas, pirmkārt, mandeļu piens. Pašas par sevi mandeles satur ļoti daudz olbaltumvielu, taču mandeļu pienā tās praktiski nepaliek. Bet visus vitamīnus tam pievieno ražošanas procesā. Tāpēc mandeļu piena vietā jūs ar tādām pašām sekmēm varat izdzert glāzi ūdens.

Reklāma
Reklāma

Ja vēlaties atrast vērtīgāku alternatīvu govs pienam, izmēģiniet sojas pienu vai pienu ar pazeminātu tauku daudzumu.

Pārtikt tikai no sulām

Publicitātes foto

Izspiežot sulu no dārzeņiem un augļiem, no tām pazūd visas vērtīgās šķiedrvielas, kas ļauj justies paēdušam. Sulā paliek tikai cukuri. Diēta ar augstu cukura saturu un zemu olbaltumvielu saturu noved pie pastāvīgas bada sajūtas, krasām garastāvokļa izmaiņām un enerģijas trūkuma. Turklāt šādas diētas dēļ var zaudēt muskuļu masu, jo muskuļiem ir nepieciešamas olbaltumvielas. Tāpēc nesteidzieties pāriet tikai uz sulu diētu vien.

Izmantot ausu sveces
Foto – Fotolia

Nesen izplatījusies “ārstēšanās” metode, kuras laikā ausī tiek ievietota aizdegta konusveidīga svece (ear candling). Šīs metodes piekritēji apgalvo, ka tā palīdz tikt vaļā no sēra korķiem ausīs, bet daži pat paziņojuši, ka šādi tiek attīrītas asinis un ārstēts vēzis. Tomēr ārsti neiesaka uz sevi izmēģināt šo metodi. Tā ne tikai nedod labumu, bet var arī nopietni kaitēt – traumēt auss kanālu un iegūt apdegumus.

Izmantot roku antiseptiķi

Foto – LETA

Ja jūs regulāri dienas laikā mazgājat rokas, antiseptiķis jums nebūs vajadzīgs. Tas nevar nogalināt tik daudz baktēriju, kā parastas ziepes un ūdens. Bet vairāki vīrusi vispār no antiseptiķa “nebaidās”.

Izvairīties no produktiem ar nātrija glutamātu

Nātrija glutamātu pievieno daudziem produktiem garšas pastiprināšanai. Tas ir pilnīgi drošs. Tomēr šo pārtikas piedevu bieži saista ar tā dēvēto Ķīnas restorāna sindromu (stīvs kakls, vājuma sajūta un citi simptomi). Tikmēr pētījumos atklājies, ka vainīgs, visticamāk, ir nevis nātrija glutamāts, bet gan vienkārši pārēšanās.

Baidīties krakšķināt locītavas

Foto – Shutterstock

Līdz nesenai pagātnei visi bija pārliecināti, ka krakšķināt locītavas ir ļoti kaitīgi, tomēr jauni pētījumi atspēko šo uzskatu. Vairāki zinātnieki uzskata, ka locītavu krakšķēšana liecina par to, ka tajās ir pietiekami daudz sinoviālā šķidruma.

Lietot polivitamīnus

Foto – LETA

Ļoti daudzi cilvēki katru dienu lieto polivitamīnus, lai gan to darīt galīgi nav nepieciešams. Protams, organismam izdzīvošanai vitamīni ir nepieciešami. Bez tiem sliktāk tiek sagremota pārtika un var rasties tādas slimības kā rahīts un cinga. Taču mēs saņemam pietiekami daudz vitamīnu ar pārtiku, tāpēc uzņemt papildu vitamīnus vienkārši nav jēgas.

“Sēsties” uz detoksa diētām

Nekāda speciāla detoksa diēta jums nav nepieciešama, ja vien neesat ar kaut ko saindējušies. Organismā jau ir efektīva sistēma, kas izfiltrē lielu daļu kaitīgo vielu, kas tajā nonāk no pārtikas. Tās ir aknas un nieres. Nieres filtrē asinis un izvada no organisma nevajadzīgās vielas, bet aknas pārstrādā medikamentus un padara nekaitīgas visas ķīmiskās vielas, kas nonāk organismā.

Avots: “lifehacker.ru”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.