Foto-say7.info

Debešķīgs deserts ar biskvītu, zemenēm un saldo krējumu 0

Fantastisks deserts! Maigs biskvīts, aromātisks krēms, zemenes! Mmmm…

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Krējuma liķieri var arī nepievienot receptei, bet ar to sanāk daudz gardāks deserts. Zemeņu vietā var izmantot jebkurus augļus (persiki, mango utt.). No dotā daudzuma sanāk 5–6 porcijas.

Sastāvdaļas biskvītam – ola, 50 g cukura, 0,5 tējkarotes cepamā pulvera, 50 g miltu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas krēmam – 150 ml saldā krējuma (35%), 100 g maskarpones siera, 50 g cukura, 50 ml krējuma liķiera. Tāpat vajadzēs 200–250 g zemeņu.

Pagatavošana.

Vispirms gatavo biskvītu. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.

Formu iesmērē ar eļļu un ielej iekšā sagatavoto mīklu. Liek 180 grādus karstā cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes. Gatavu atdzesē.

Atdzisušo biskvītu sagriež mazos gabaliņos.

Gatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Tiklīdz krējums sāk biezēt, kulšanu pārtrauc.

Pievieno maskarpones sieru, visu kārtīgi samaisa.

Ielej krējuma liķieri un uzmanīgi samaisa.

Zemenes sagriež mazos gabaliņos.

Deserta trauciņos apakšā liek kārtiņu ar krēmu, virsū uzber biskvīta gabaliņus. Virsū uzliek atkal krēmu un pārkaisa ar zemenēm.

Uz zemenēm liek nedaudz krēma, virsū biskvīta gabaliņus un atkal krēma kārtiņu.

Desertu var pasniegt uzreiz, bet var arī to atdzesēt ledusskapī.

Pasniedzot rotā ar zemenēm un piparmētras lapiņu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.