Dažādu lapu salāti 0
Salātu izvēle kļūst arvien plašāka, tāpēc vērts pamēģināt dažādas šķirnes. Sandijs Volinskis, Rīgas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, salātu pagatavošanai Rīgas Centrāltirgū iegādājas rukolas, krešu salātus, piena un ozollapu salātus, kuru dažādās garšas cita citu savstarpēji papildina.
Tā kā salāti tapa Pirmsjāņu dienā, tad pavārs to pagatavošanā izmantoja ķimeņu sieru, bet, ja tā nav pie rokas, salātiem var pārrīvēt arī kādu no cietajiem un garšas ziņā izteiksmīgajiem sieriem. Sāli šādiem lapu salātiem Sandijs vispār nepievieno, bet gan mazliet citronu sulas. Viņaprāt, sāls salātus nevajadzīgi “sapļackā”.
RECEPTE
Zaļie salāti ar ķimeņu sieru (Četrām personām)
Rukolas, krešu, piena un ozollapu salāti (aptuveni 60 – 70 g no katra veida), mazliet svaigi spiestas citronu sulas, mazliet olīveļļas, aptuveni 50 g ķimeņu siera. Salātus nomazgā un notecina lieko ūdeni, piemēram, pakratot caurdurī. Lielākās lapas saplēš vairākās daļās, bet mazākās var atstāt nesaplūkātas. Pievieno citronu sulu, olīveļļu un izmaisa. Pārkaisa ar gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu ķimeņu sieru.