Foto – Gvido Kajons

Dažādu lapu salāti 0

Salātu izvēle kļūst arvien plašāka, tāpēc vērts pamēģināt dažādas šķirnes. Sandijs Volinskis, Rīgas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, salātu pagatavošanai Rīgas Centrāltirgū iegādājas rukolas, krešu salātus, piena un ozollapu salātus, kuru dažādās garšas cita citu savstarpēji papildina.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
10 patiesības no skolas laikiem, kas izrādījās… Pilnīgi aplamas!
Veselam
Tas ir smags darbs mūža garumā! Lūk, 13 triki un padomi, kā uzturēt savu atmiņu asu kā nazis
“Ir meitenes, kuras stundā pār lūpu nevar pārspļaut, bet šito gan var pateikt” – kādas skolotājas SOS vēstule un palīgā sauciens 285
Lasīt citas ziņas

Tā kā salāti tapa Pirmsjāņu dienā, tad pavārs to pagatavošanā izmantoja ķimeņu sieru, bet, ja tā nav pie rokas, salātiem var pārrīvēt arī kādu no cietajiem un garšas ziņā izteiksmīgajiem sieriem. Sāli šādiem lapu salātiem Sandijs vispār nepievieno, bet gan mazliet citronu sulas. Viņaprāt, sāls salātus nevajadzīgi “sapļackā”.

 

RECEPTE

Zaļie salāti ar ķimeņu sieru 
(Četrām personām)

CITI ŠOBRĪD LASA

Rukolas, krešu, piena un ozollapu salāti (aptuveni 60 – 70 g no katra veida), mazliet svaigi spiestas citronu sulas, mazliet olīveļļas, aptuveni 50 g ķimeņu siera. Salātus nomazgā un notecina lieko ūdeni, piemēram, pakratot caurdurī. Lielākās lapas saplēš vairākās daļās, bet mazākās var atstāt nesaplūkātas. Pievieno citronu sulu, olīveļļu un izmaisa. Pārkaisa ar gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu ķimeņu sieru.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.