Pankūkas un vafeles 0
Gardas ir ābolu pankūkas. Mīklai ņem glāzi pilngraudu rudzu miltu un tikpat daudz smalko kviešu miltu, iemaisa pustējkaroti sodas, šķipsniņu sāls un pāris ēdamkarošu cukura. Tad pievieno trīs glāzes kefīra, kurā iejaukta viena ola, un samaisa. Pamazām lej klāt ūdeni, līdz izveidojas bieza krējuma konsistence. Pēc tam pieliek gabaliņos sagrieztus ābolus (vajadzēs aptuveni 2–3 lielus, sulīgus ābolus) un cep uz ieeļļotas pannas, kamēr pankūkas zeltaini brūnas. Āboli pankūkām dod vieglumu un sulīgumu. Var cept plānās pankūkas tikai no rudzu miltiem, bet tiem nevajadzētu būt ļoti rupja maluma. Tās pasniedz, piemēram, ar sēņu un krējuma, žāvētas gaļas un sīpolu vai laša un ķiploku mērci.
Rudzu vafeles iespējams pagatavot vēl vienkāršāk. Divām glāzēm pilngraudu miltu pievieno olu, glāzi sūkalu (tās var aizstāt ar ūdeni), ēdamkaroti olīveļļas. Mīklu izmīca, pusstundu uzbriedina un cep vafeļpannā.