FOTO: SHutterstock.com

Daudzi pasažieri lidmašīnās izvēlas baudīt tomātu sulu. Un ne bez iemesla! 0

​Daudzi pasažieri lidojuma laikā izvēlas baudīt tomātu sulu, pat ja uz zemes to dzer reti. Šī parādība ir saistīta ar izmaiņām mūsu garšas uztverē lidojuma apstākļos.​

Reklāma
Reklāma

Garšas izmaiņas lidojuma laikā

Kokteilis
Zvaigžņu brīdinājums! Ņem vērā, šīs dienas šonedēļ mainīs daudzu likteni
Kokteilis
Hakeru sapnis jeb 8 visu laiku nedrošākās paroles, ko cilvēki vēl joprojām izmanto
Trampa plāns kara izbeigšanai Ukrainā: Valcs apraksta soli pa solim
Lasīt citas ziņas

Lidmašīnā, samazināta gaisa spiediena un zemāka mitruma dēļ, mūsu garšas kārpiņas darbojas citādi. Pētījumi liecina, ka šādos apstākļos mēs uztveram par 20–30% mazāk sāļas un par 15–20% mazāk saldas garšas. Tomēr umami garša, kas raksturīga tomātiem, saglabājas nemainīga vai pat pastiprinās, padarot tomātu sulu garšīgāku lidojuma laikā. ​

Tomātu sulas popularitāte lidmašīnās

Šo iemeslu dēļ tomātu sula lidojuma laikā šķiet saldāka un aromātiskāka nekā uz zemes, kas veicina tās popularitāti pasažieru vidū. Turklāt, redzot citus pasažierus pasūtot tomātu sulu, rodas sava veida domino efekts, kas vēl vairāk palielina tās pieprasījumu.​

Veselības apsvērumi

CITI ŠOBRĪD LASA

Daži pasažieri izvēlas tomātu sulu arī tās uzturvērtības dēļ. Tomātu sula ir bagāta ar vitamīniem un antioksidantiem, kas var palīdzēt uzturēt labsajūtu lidojuma laikā.​

Tādējādi, pateicoties izmaiņām garšas uztverē un dzēriena uzturvērtībai, tomātu sula ir kļuvusi par iecienītu izvēli daudziem lidojumu pasažieriem.

Sagatavots pēc ārvalstu preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.