
Foto. pexels.com/Sergey Guk
Kāpēc zupas labi sasilda, bet alkohols nesilda? 7
Asās garšvielas zupās stimulē asinsriti. Alkohols paplašina asinsvadus, kas nozīmē lielāku siltuma izdalīšanos, bet mazāku aukstuma uztveri. Zupas un sautējumi ir īpaši piemēroti aukstā laikā. Ja tos gatavo ar ingveru, kariju vai čili, tie paliek divreiz siltāki. Aukstā laikā savukārt vajadzētu izvairīties no smēķēšanas un alkohola lietošanas. To rezultātā izdalās vairāk siltuma, bet aukstumu sajust ir daudz grūtāk.
Reklāma
Reklāma
“Agrāk vai vēlāk mēs to jutīsim.” Laika vērotājs norāda uz kādu bīstamu, bet neredzamu pazīmi virs mākoņiem
“Tā” diena tuvojas daudz straujāk nekā gaidīts. Atlantijas okeāna straumes pavājinās pārāk ātri un katastrofa var būt neizbēgama
Saules parki strauji pārklāj pasauli. Tiek saskatīts potenciāls klimata glābšanai?