Pexels.com / Pixabay

Daudzveidīgu mācību līdzekļu priekšrocības – tas nāk par labu 11

Ko tas nozīmē izglītībai? Bērniem ir jābūt pakļautiem pēc iespējas vairāk dažādu veidu mācību līdzekļiem, gan digitāliem, gan fiziskajiem. Tas nozīmē pievēršanos grāmatām un rokrakstam, lai iegūtu ilgstošas zināšanas par kaut ko.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Pētījumi liecina, ka rakstīšanai smadzenēm ir jābūt aktīvam procesa dalībniekam, bet smadzenes ir mazāk aktīvas rakstīšanas laikā, tāpēc, rakstot ar roku, vairāk materiāla tiek saglabāts atmiņā.

Daudzveidīgas animācijas filmas, atraktīvas un izglītojošas lietotnes, virtuālās klases un AI rīki, piemēram, ChatGPT, lai motivētu skolēnus mācīties interaktīvā veidā – pētījumi liecina, ka digitālās tehnoloģijas ir efektīvas, lai uzlabotu lasītprasmi un rēķināšanas prasmes, roku veiklību un vizuālo telpisko darba atmiņu, ja to izmanto mācību kontekstā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tā labvēlīgie rezultāti ietekmē visas bērna mācīšanās jomas, tostarp valodu, funkcionālo lasītprasmi, matemātiku, dabaszinātnes, vispārējās zināšanas, radošo domāšanu — sarakstu var turpināt, raksta medijs.

Ir arī negatīvi aspekti, kas saistīti ar digitālajām tehnoloģijām. Daži pētījumi liecina, ka datori var negatīvi ietekmēt uzmanību un ka bērni datorus izmanto pasīvi, nevis kā aktīvu mācību līdzekli, kas iesaista smadzenes. Taču vēl nav skaidrs, vai šī negatīvā ietekme ir īslaicīga vai ilgstoša.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.