Dārzu skaistumam, garšu dažādībai un veselībai – grāmata “Ogulāji” 0
Jāņogas, upenes, ērkšķogas ir pārbaudītas vērtības, bet aktinīdijas, smiltsērkšķi, melnie plūškoki, lielogu dzērvenes, ziemeļu kaulenes, mellenes, zilenes? AS “Lauku Avīze” izdotā grāmata “Ogulāji” būs iedvesmas avots visiem, kuri vēlas veidot netradicionālu, veselīgu un dabisku dārzu. Salaspils Nacionālā botāniskā dārza biologs Alfreds Ripa atklāj, ka šo ogulāju audzēšana un kopšana ir vienkārša, tie labi pārziemo un tiem maz novēro dažādas slimības un kaitēkļus. Turklāt ogas ir ļoti vērtīgs uzturvielu un vitamīnu avots. Tās var lietot svaigā veidā, gatavot sulas, ievārījumus un sukādes. Izdevumā atradīsiet labākās šķirnes, ieteikumus ogulāju audzēšanai un kopšanai, kā arī receptes.