Foto – Shutterstock

Dārzeņus uzglabāju saldētavā 0

Ilona Klovāne, žurnāla “Praktiskais Latvietis” žurnāliste: Manuprāt, saldēšana ir labākais un vienkāršākais ne tikai augļu un ogu, bet arī dārzeņu un sēņu uzglabāšanas veids. Ne velti pētījumi liecina, ka tādējādi nezūd to uzturvērtība un garšas īpašības. Man patīk gatavot saldētus maisījumus no kabačiem, ziedkāpostiem, brokoļiem, zirņiem, pupiņām, dārza pupām – patiesībā no visa, kas paliek pāri vasarā vai rudenī dārzā un uzreiz neapēdas. Dārzeņus sagriežu nelielos gabaliņos, ievietoju polietilēna maisiņos un lieku lielajā horizontālajā saldētavā. Ziemā no tiem gatavoju sautējumus. Esmu jau iemanījusies ar daudzuma aprēķinu un lieku tā, lai viena iepakojuma pietiktu kārtīgām pusdienām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Arī zaļumu ziemai nekad nav par daudz. Man patīk saldēt dilles un pētersīļus – tos var bērt klāt visām zupām, mērcēm un sautējumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.