Dārzeņu zupa ar veselīgajām gārsām 0
(4 porcijas)
• Burkāns
• 150 g ziedkāposta
• Jaunais kabacis
• 2 kartupeļi
• 2 saujas gārsu
• 300 g tomātu savā sulā
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju vai tējkarote krievu sinepju
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Gārsu nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, pavāra 2 minūtes un nokāš. Burkānu notīra un sagriež smalkos kubiciņos, kartupeļus – lielākos, bet kabaci – lielos kubiciņos. Ziedkāpostu sadala rozītēs. Katlā uzkarsē eļļu, 30 sekundes apcep sinepju sēklas un melnos piparus, pieber visus dārzeņus, 3–5 minūtes apcep un pielej 1,5 litrus gārsu buljona. Pievieno sāli, cukuru un vāra 10 minūtes. Pieliek tomātu gabaliņus savā sulā, uzvāra. Izslēdz uguni un pievieno sakapātas gārsu lapiņas. Garšo līdzīgi kā borščs. Pasniedz ar tikko ceptu sēkliņu maizīti.