Dārzeņu un pupiņu sautējums. Maltīte par 5 eiro 0
Pagatavošana laiks: 35 minūtes
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Burkāni – 2 gab. (0.20 eiro)
Sīpols – 1 gab. (0.04 eiro)
Rācenis – 1 gab.(0.48 eiro)
Kartupeļi – 500 g, (0.21 eiro)
Ķiploks – 60 g, (0.23 eiro)
Rimi pupiņas 4 veidu – 400 g, (0.70 eiro)
Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas
Eļļa vai sviests cepšanai
Minētās cenas ir aptuvenas, un tās var atšķirties no reālajām produktu cenām veikalos.
Pagatavošana:
1.Notīri un sagriez dārzeņus vienādos gabalos;
2.Dziļā pannā sakarsē eļļu vai sviestu, apcep burkānus un sīpolus;
3.Pievieno kartupeļus un ķiploku, uzliec vāku un turpini sautēt, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai nepiedeg;
4.Sautē dārzeņus 15 minūtes, tad pievieno rāceņus un turpini sautēt vēl 10 minūtes;
5.Kad dārzeņi mīksti, pievieno pupiņas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc savas izvēles;
6.Pasniedz siltu, ar svaigiem zaļumiem un jogurtu bez piedevām vai krējumu.
Aikāgaršo padoms!
Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Uz šo produktu daudzumu būs nepieciešams apmēram 400 ml piena. Esi uzmanīgs un nepiededzini!
Aikāgaršo recepte