Dārzeņu sacepums ar kazas sieru (Un vēl 20 citu sacepumu receptes!) 0
Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks vārīšanai, apcepšanai un sutināšanai)
Katrā porcijā apm. 557 kcal/2331 kJ
30 g olbaltumvielu, 30 g tauku, 38 g ogļhidrātu
1. Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Pupiņas nomazgā, nosusina, sasmalcina. 10 minūtes vāra sālsūdenī, nolej.
2. Papriku nomazgā, izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos. Baklažānu nomazgā, nosusina, nomizo un sagriež gabaliņos. Cukīni nomazgā, nosusina, nomizo, sagriež standziņās, tomātus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlēs. Sīpolus nomizo, smalki sakapā. Dārzeņus pasautē sakarsētā olīveļļā.
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C. Dārzeņus un sīpolus kārto ietaukotā sacepumu formā. Olīvām izņem kauliņus, olīvas sagriež uz pusēm, ieber sacepumu formā. Olas sakuļ ar pienu un saldo krējumu, pieber sāli, piparus un sakapātos pētersīļus. Sieru sagriež kubiciņos. Olu maisījumu pārlej un sieru pārkaisa sacepumam, cepeškrāsnī cep 40 minūtes.