Dārzeņu sacepums ar jogurta mērci un svaigiem salātiem 1
36,6 °C konsultante VALDA MEDNE, viesnīcas Europa Royale Riga restorāna Benjamiņš šefpavāre
PAGATAVOŠANA. Vispirms gatavo mīklu: mīkstā sviestā iejauc miltus, sāli un cukuru. Sakuļ olu un pusi pievieno mīklai, visu samīca viendabīgā masā. Mīklu patur ledusskapī 20 minūtes. Karstumizturīgu trauku ieziež ar sviestu, izklāj mīklu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 10 minūtes.
Burkānu, sīpolu, cukīni un papriku sagriež salmiņos vai sarīvē. Sakarsētā pannā ielej eļļu un apcep dārzeņus.
Bļodā sakuļ trīs olas un pāri palikušo pusīti kopā ar garšvielām, majonēzi un saldo krējumu. Apceptos dārzeņus kārto uz izceptās pamatnes un uzlej olu maisījumu. Turpina cept 170 grādos vēl 15 minūtes, kamēr virspuse ir zeltaini brūna. Mirkli pirms gatavības visam uzkaisa sarīvētu sieru. Sacepumu atdzesē un sagriež gabalos. Kārto pusdienu kastītē, turpat liek salātus un tomātiņus. Gatavo mērci. Smalki sagriež dilles. Gurķi nomazgā un sarīvē. Sajauc kopā, pievienojot jogurtu. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Mērci ņem līdzi atsevišķā aizvākotā trauciņā.
Pavāres piebilde
Sacepumu var ēst gan siltu, gan aukstu. To var pagatavot arī ar gaļu vai zivi.