Roboti smalcinātāji 0
Profesionālā tehnika jāmeklē pie izplatītājiem, jo sadzīves tehnikas veikalu plauktos tā tikpat kā neparādās. Profesionāļiem domātajiem mazjaudīgākajiem modeļiem un mājsaimniecībām paredzētajām dārgākajām ierīcēm cenas mazliet izlīdzinās, tāpēc sludinājumos var meklēt lietotu profesionālu tehniku.
Profesionāli smalcinātāji visu pārstrādā ātri, nekas neiestrēgst, ir liela atvere – var ievietot pat vairākus veselus kartupeļus un bietes, lielus burkānus. Attēlā redzamais modelis, kam jauda ir tikai 500 W, spēj sasmalcināt 40 kg stundā. Piemēram, 20 kg cidoniju tas sagrieza plānās šķēlītēs pusstundas laikā. Tās tikai vajadzēja nomazgāt, iebērt atverē, pēc tam apkaisīt ar cukuru, izkaltēt – un sukādes gatavas. Plašs rīvju klāsts smalcināšanai jebkura biezuma ripiņās, šķēlītēs, salmiņos, kubiciņos. Var likt uzreiz kilogramu smagu siera gabalu, 4–5 tomātus, vairākus lielus kartupeļus, prāvu sauju cidoniju. Savukārt dārzeņiem, kas jāsadala vienādās šķēlēs, ir atsevišķa atvere. Ģimenes pusdienām kartupeļus salmiņos sarīvē pāris minūtēs. Šķiet, nevar nosaukt smalcināšanas veidu, kas nebūtu pa spēkam šai tehnikai, bet tā maksā 600–800 eiro.
Svarīgi
Jebkura veida elektriskajiem dārzeņu smalcinātajiem svarīgs ir nevis ātrumu skaits (tas var būt no 1 līdz 9, papildus arī impulsa režīms), bet gan motora jauda un asmeņu dažādība. Ideāli, ja ir nerūsējoša tērauda diski, lai gan profesionālajām ierīcēm tie ir no tik biezas un izturīgas plastmasas, ka atšķirību nejūt.