Foto – Aija Geida

Dārzeņu pārsteigums kēksu formiņās 0

Sastāvdaļas –

• 150 g konservētu zirnīšu

• 150 g kukurūzas graudu

• 80 g paprikas

• 150 g burkānu

• 270 g skābā krējuma

• 150 g kviešu miltu

• 120 g labi kūstoša siera

• 25 ml augu eļļas

• ķiploka daiviņa

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.

Burkānus rupji sarīvē, arī sieru sarīvē. Paprikai izņem sēklas un sagriež kubiciņos. Ķiploku smalki sakapā. Bļodā kviešu miltus sajauc ar sāli, pipariem un cepamo pulveri. Pievieno skābo krējumu, eļļu un samaisa. Pēc tam pieber zirnīšus, kukurūzu, papriku, ķiploku un samaisa. Mīklu pilda kēksu formiņās līdz augšai un cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz garoziņa zeltaini brūna. Pasniedz ar pikantu mērci, kuras sastāvā ir krējums, ķiploks, zilais siers un majonēze. Garšas dažādošanai var pievienot žāvētu gaļu vai apceptas sēnes.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.