Foto: Matīss Markovskis

Dārzeņu kārtojums ar baklažānu un tomātu mērci 0

Sastāvdaļas
* prāvs baklažāns
* cukīni
* 2 sarkanie sīpoli
* 2 vidēji tomāti
* olīveļļa pārlaistīšanai
* timiāna zariņš
* 2 ķiploka daivas
* sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Mērcei
* 4 lieli vietējie tomāti vai kārba konservētu tomātu savā sulā
* vidējs sīpols
* 2 ķiploka daivas
* ēdamkarote sviesta
* čili pēc patikas
* pētersīļa zaļumi
* mazliet cukura, sāls un piparu

Pagatavošana.
Baklažānu, cukīni, tomātus un sīpolus sagriež plānās ripiņās. Visu, izņemot tomātus, ieber bļodā, apbārsta ar sāli un uzmaļ piparus, pievieno timiānu un ķiploka daivas. Sajauc un ļauj, lai 10–15 minūtes viegli iemarinējas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad visu kārto cepamtraukā, piemēram, pīlē vai stikla bļodā bez vāka.

Tajā ripas liek guļus, ieslīpi citu pie citas, kā tādas monētiņas. Iemarinētās – pamīšus ar svaigā tomāta ripām. Kārto slāņos. Pārlaista ar eļļu un cep krāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Gatavo mērci. Tomātus sagriež kubiciņos, sakapā sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām sutina sviestā. Kad viss savārījies, sablendē un masu izrīvē caur sietu, lai atdalītu miziņas un sēklas.

Gatavai mērcei pievieno sakapātus pētersīļus. Dārzeņu kārtojumu ar lāpstiņu liek uz šķīvja, lai neizjauktu raibās rindas. Pasniedz ar tomātu mērci.

Pavāra piebilde

Galvenais – nepārcept, lai dārzeņu saglabā savu formu un tīkamo struktūru. Ja garšo, var pievienot iztīrītu un gredzenos sagrieztu papriku. Labi sader ar kazas sieru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.