Publicitātes foto

Dārzeņu gaļas bumbiņas ar terijaki mērci 0

Sastāvdaļas (četrām porcijām):
320 g gaļas bumbiņu ar brokoļiem un zirņiem (var izmantot Rakveres gaļas bumbiņas);
2 ēd.k. eļļas;
liela sauja sagrieztu brokoļu;
100 g saldētu zirņu (atkausētā veidā);
8 šampinjoni, sagriezti šķēlītēs;
4 sīpolloki;
2 cm liels ingvera gabaliņš, nomizots un sakapāts;
1 ķiploka daiviņa;
100 ml teriyaki mērces;
nedaudz citrona vai laima sulas;
200 g gargraudu rīsu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pievieno rīsiem 400 ml verdoša ūdens, nedaudz eļļas un sāls. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 10 minūtes zemā temperatūrā. Pēc tam samazina uguni un ļauj vēl 10 minūtes pastāvēt. Ieliekc brokoļus verdošā ūdenī un ļauj pāris minūtes pavārīties. Pēc tam brokoļus nokāš sietiņā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai zaļā krāsa kļūtu spilgtāka.

Uz pannas apbrūnina gaļas bumbiņas ēdamkarotē eļļas un noliek malā. Sasilda uz pannas otru ēdamkaroti eļļas un apcep tajā ķiplokus, ingveru, sēnes un kapāto sīpolloku apakšējo (gaišo) daļu. Pēc pāris minūtēm pievieno brokoļus, gaļas bumbiņas, terijaki mērci un nedaudz citrona sulas. Karsē vēl pāris minūtes, pievieno zirņus un pasniedz kopā ar rīsiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maltīti pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.