Pildīti tomāti ar cepurītēm 0
Pildīti dārzeņi ir bagātīgs ēdiens, jo tajos var apvienot daudz visādu garšu atkarībā no savas gaumes. Šie pildītie tomāti lieliski izskatās, brīnišķīgi garšo un apēdami bez atlikuma.
Sastāvdaļas
• 6 vidēji tomāti
• 350 g maltās gaļas (ne pārāk treknas)
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• zariņš svaiga bazilika
• sāls, pipari
• olīveļļa
Pagatavošana
Tomātus nomazgā un rūpīgi noslauka. Tiem nogriež cepurītes un uzmanīgi izdobj mīkstumu.
Ķiplokus un sīpolu sasmalcina un kopā ar tomātu masu apcep olīveļļā.
Atsevišķi apcep malto gaļu, līdz tā viegli apbrūnē.
Tai pievieno sacepto tomātu masu, sāli, piparus un sasmalcinātu baziliku, pakarsē vēl 3–5 minūtes.
Tomātus kārto uz cepešpannas.
Tajos pilda iegūto masu, pa virsu uzliek nogrieztās cepurītes.
Cep aptuveni 25 minūtes 200 grādos.
Var sagatavot arī veģetāru pildījumu, maltās gaļas vietā ņemot novārītus turku zirņus vai pupiņas.